IMPORTANT. NOVA NORMATIVA REGISTRE JORNADA.

NOTA INFORMATIVA IMPORTANT

 

NOU REGISTRE DE JORNADES DE TREBALL

 

Com ja sabeu, des de finals del 2013 les empreses estan obligades a portar un registre de jornada per aquells treballadors que tinguin contractats a jornada parcial, indicant dia a dia l’horari del treballador i signat per ambdues parts.

A finals del 2014, es van aprovar unes modificacions de l’Estatut dels Treballadors, entre les quals hi havia un nou redactat en la qüestió del control des jornades, on incloïa el control de les jornades a tots els treballadors de l’empresa, no només els treballadors a temps parcial, obligant per tant a portar un registre de les hores treballades diàriament de tota la plantilla.

L’anterior modificació de ET no establia la forma en que s’havia de fer aquest control, doncs bé, ara la Inspecció de Treball, ja ha establert una directriu concreta de com ha de ser aquest registre:

 

  • El registre ha de ser diari, indicant l’horari concret d’entrada i sortida de cada treballador, amb la firma del treballador
  • A final de mes s’ha de totalitzar i entregar junt amb la fulla de salaris, un resum de les hores fetes firmat pel treballador i l’empresa.
  • Aquest registre diari ha d’estar a l’empresa i a disposició de la Inspecció de Treball en cas de visita.Adjuntem un model de fitxa manual, que poden fer servir per a cada treballador.

Els recordem que la fitxa ha d’estar en el centre de treball.Tota aquesta documentació l’empresa l’ha de guardar durant 4 anys.

Vidreres a 25 de juliol del 2016.

 

 

Enviar comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>