L’IPREM s’actualitza un 1% respecte l’any anterior

L’IPREM s’actualitza un 1% respecte l’any anterior

Els PGE per l’any 2017 faran que el dèficit de les Administracions Públiques es redueixin fins al 3,1% del PIB, complint l’objectiu d’estabilitat. La despesa social suposa gairebé el 56% del pressupost, augmentant un 1,7% respecte a el 2016.

La despesa en pensions, que suposa més del 40% del total, s’incrementa un 3,1% i compta amb 139.647 milions. Els ingressos tributaris mostren un gran dinamisme, situant-se als nivells previs a la crisi econòmica.

S’espera que la recaptació total sigui de 200.963 milions d’euros. En comparació amb les dades d’execució del 2016, els ingressos tributaris totals s’incrementaran un 7,9%.

Per tipus d’impost, l’IRPF s’incrementa un 7,7%, i suposa un 38,8% de la recaptació total. El següent a la llista és l’IVA, que representa el 33,6 i s’incrementa un 7,3%, tot i la reducció del 10% de l’IVA d’espectacles en directe.

Per la seva part, l’impost de societats n’augmentarà un 12,6%, conseqüència de la millora de l’activitat empresarial.

Enviar comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>