Especialistes en tributació aposten perquè el Govern introdueixi ajudes en eficiència energètica

Especialistes en tributació aposten perquè el Govern introdueixi ajudes en eficiència energètica

Els grans despatxos especialitzats en tributació aposten per que el Govern introdueixi majors ajudes i incentius fiscals en matèria d’eficiència energètica, segons detallen en l’informe L’Habitatge: impostos i altres polítiques fiscals.

Consideren necessari que el Govern introdueixi una deducció en l’IRPF per a les activitats d’adquisició o rehabilitació dirigides a millorar l’eficiència energètica del parc d’habitatges, així com les actuacions de rehabilitació necessàries per a la conservació dels edificis.

La nova deducció hauria de tenir una vigència d’entre sis i deu anys, com ocorre amb els incentius introduïts en altres països europeus. Proposa que, com ocorre a Itàlia, s’introdueixi un fort incentiu fiscal a l’adquisició d’habitatges de classe energètica A o B.

Pel que fa a l’IVA pagat en les obres de rehabilitació, es mostren partidaris de rebaixar l’actual tipus del 10 per cent i introduir un més baix per a aquestes actuacions com ocorre a França.

Enviar comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>