Hisenda i el model 196

Hisenda i el model 196

Hisenda prepara un nou ensurt pels contribuients. Han realitzat una petit canvi tècnic al model 196, facilitat pels bancs a Hisenda i que permet controlar el volum total d’entrada de fons i el de sortida dels comptes bancaris.

Quan Hisenda ha de creuar les seves dades amb les que subministra el model 196 dels bancs relacionat amb el nostre IRPF ara podrà comprovar si el sumatori d’entrades a tots els comptes bancaris coincideix amb el rendiment declarat per, si no hi coincideix, fer saltar una alarma.

Simplement han afegit 2 nous camps a emplenar, el volum total d’entrada i el de sortida de tots els comptes bancaris. Fins ara, Hisenda només accés als moviments però no en feia ús a menys que hagués una inspecció prèvia.

A partir d’ara, s’haurà d’anar amb compte amb els moviments dels comptes bancaris, perquè Hisenda té la informació del 2016 i pot començar a moure-la en qualsevol moment.