Espanya és un dels països que tenen més vincles econòmics amb el Regne Unit, i viceversa

Espanya és un dels països que tenen més vincles econòmics amb el Regne Unit, i viceversa

El Brexit impactarà amb força en almenys deu àmbits, sobretot en les relacions econòmiques i comercials entre tots dos països, que podrien ressentir-se en els propers anys, segons els analistes.

Sector immobiliari

Els britànics són, de llarg, els que compren més habitatges a Espanya

Aportació a la UE

Si la sortida es tanca al 2019, Espanya haurà d’aportar uns 900 milions d’euros addicionals al Pressupost de la UE.

Sector agrari

La sortida del Regne Unit de la UE deixarà un forat d’entre 1.200 i 3.100 milions d’euros al pressupost de la PAC. Comerç. En 2016, Espanya va aconseguir un superàvit de 7.969 milions d’euros per les exportacions a Regne Unit. Els sectors més exposats al Brexit són la indústria automobilística, la d’aviació, l’alimentària i la farmacèutica. A més, es ressentiran les importacions britàniques i la disposició dels negocis de la resta de la UE a comerciar amb el Regne Unit. El citat desplomi de la lliura serà un cop. A més, si es creen tarifes o aranzels, les vendes espanyoles es ressentirien

Enviar comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>