A l’hora d’indemnització per acomiadament, compte amb assegurances mèdiques, de vida i plans de jubilació

A l’hora d’indemnització per acomiadament, compte amb assegurances mèdiques, de vida i plans de jubilació

Les assegurances mèdiques, de vida i els plans de jubilació satisfets per l’empresa formen part del salari a l’efecte de calcular la indemnització per acomiadament, segons estableix una sentència del TS, de 3 de maig de 2017.

La possible qualitat de millora voluntària de la Seguretat Social que podria atribuir-se als tres conceptes -assegurança de vida, metge i pla de jubilació- solament pot predicar-se de les prestacions obtenibles en virtut dels corresponents asseguraments, però no assignar-se a les cosines, que són salari en espècie del que el treballador hipotèticament pot beneficiar-se.

Per contra, el propi TS en sentència d’aquesta mateixa data i amb el mateix ponent, determina que els plusos de vestuari professional del treballador i de transport, si remuneren de forma efectiva aquests conceptes tenen caràcter extrasalarial i els seus imports no han de formar part de la base salarial per calcular la indemnització.

Enviar comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>