Els assalariats no tindran poder adquisitiu fins al 2020

Els assalariats no tindran poder adquisitiu fins al 2020

El poder adquisitiu dels assalariats baixarà aquest any i no creixerà durant els pròxims 2 exercisis per culpa de la inflació i encariment del petroli i electricitat, segons el Banc d’Espanya.

Ha insistit encara més en la necessitat que els sous creixin moderadament i que les empreses no traslladin l’increment d’IPC als seus preus per no perdre competitivitat respecte d’altres països.

La institució, després de veure com va baixar un 0,2% l’inflació de l’any passat, ha elevat les seves previsions i pujarà de forma temporal al 2,2% el 2017 (cinc dècimes més del que esperava al desembre). Tot i això, els convenis que es van tancar a principis d’any, ja inclouen una pujada salarial d’1,2%. Molts treballadors ja tenen acords tancats en anys anteriors.

El Banc d’Espanya ha explicat que dos terços dels convenis vigents aquest any van ser firmats en els dos últims exercicis i que només un terç vencerà el 2017. Per als pròxims anys preveu que aquests acords renovats incloguin salaris més alts per la situació actual de la inflació. Aquesta es moderarà fins a l’1,4% l’any vinent i l’1,6% el 2019. Però tot i això, la renda disponible de les llars evolucionarà en línia amb els preus, i els salaris no veuran cap creixement.

Enviar comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>