Tributació encara incompleta de Amazon

Tributació encara incompleta de Amazon

Les vendes que Amazon declara a Espanya es multipliquen per dos en tan sol un any. El gegant del comerç online reconeix ara al Fisc un volum de 110,6 milions. El ràpid increment de la xifra
de negoci reflecteix la importància que el nostre país té per a la multinacional, però sobretot demostra que el major control exercit per Hisenda, sobre l’operativa d’aquest tipus d’empreses, fa efecte.

Malgrat tot, Amazon està encara lluny de declarar la totalitat de la seva activitat a Espanya, les vendes de la qual ronden els 900 milions.

L’empresa encara recorre a l’enginyeria fiscal consistent a presentar les seves filials com a meres comisionistas, que desvien els seus ingressos a països més benèvols fiscalment com Luxemburg. Amazon, per tant, encara ha de donar més passos en transparència i en el compliment de totes les seves obligacions fiscals al nostre país.