Què has de saber si Hisenda encara no t’ha efectuat la devolució de l’IRPF?

Què has de saber si Hisenda encara no t’ha efectuat la devolució de l’IRPF?

Terminis i interessos

Quan l’autoliquidació de l’IRPF resulta a retornar, l’Administració tributària ha de practicar una liquidació provisional dins dels sis mesos següents al final del termini establert per a la presentació de la declaració, que va anar el passat 30 de juny. Així, Hisenda té com a temps límit fins al proper 30 de desembre.

En cas que no s’hagi procedit a la devolució dins del termini, llavors Hisenda ha de retornar d’ofici aquell import.

Si no hagués ordenat el pagament de la devolució per causa no imputable al contribuent, quan ho faci, haurà de retornar l’import pendientemás els interessos de demora reportats des del dia 31 de desembre fins al dia de la seva devolució.

El tipus d’interès de demora de l’any 2017 és el 3,75%, i el de 2018 serà aprovat per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 (a la fi de 2017).

Enviar comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>