Les empreses demanen elevar a 12 euros l’exempció dels vals per menjar en l’IRPF

Les empreses demanen elevar a 12 euros l’exempció dels vals per menjar en l’IRPF

El ministeri d’Hisenda ultima l’aprovació d’un reial decret pel qual modificarà el reglament de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) relatiu a alguns aspectes com és la gestió dels vals per menjar que lliuren algunes empreses als seus treballadors.

En el text del reial decret elaborat pel departament que dirigeix Cristóbal Montoro s’estableix que la quantia exempta de tributació en l’IRPF d’aquests vals o xecs s’elevarà des dels 9 euros diaris actuals fins a 11.

Amb això, Hisenda defensa que “es permet facilitar la cobertura de les despeses ordinàries d’alimentació vinculats al desenvolupament de l’activitat laboral”. No obstant això, malgrat tractar-se d’un important increment, del 22%, la veritat és que la CEOE i les tres grans empreses emissores d’aquests vals han reclamat a l’Executiu que elevi l’exempció fins als 12 euros diaris.

Així l’hi han fet saber a través de les consideracions remeses a Hisenda a la fi del passat mes de juliol, quan va culminar el termini d’informació pública al que va ser sotmès l’esborrany de reial decret.

Més enllà de l’increment que finalment es determini, el reial decret pretén que les empreses que lliuren aquesta classe de benefici social als seus treballadors estableixin un ferri control sobre l’ús que fan dels vals.

Així, obliga al fet que els vals o xecs lliurats a la seva plantilla estiguin numerats, siguin expedits de forma nominativa i en ells figuri el nom de l’entitat emissora.

En el cas que es lliurin en suport paper, aquests han d’incloure l’import nominal. Hisenda estableix que aquests vals o targetes (si són en suport electrònic) seran sempre intransmissibles i, est és un altre dels aspectes més polèmics, “la quantia no consumida en un dia no pugui acumular-se a un altre dia”.

Una altra mesura a sumar és que no es permetria canviar el val per diners en mètal·lic.

Enviar comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>