UGT demana acabar amb les deduccions fiscals per als plans de pensions privats

UGT demana acabar amb les deduccions fiscals per als plans de pensions privats

UGT ha demanat eliminar els desgravaments fiscals als plans de pensions privats enmig del que consideren una campanya des del Govern i el sector privat per fomentar el seu ús en lloc de reforçar el sistema públic.

Durant la presentació d’un informe de la Fundació Francisco Llarg Cavaller que recull propostes per millorar les pensions, el secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT), Pepe Álvarez, ha demanat que “no es posi en qüestió cada poc temps” els sistemes públics de pensions.

“Si no hi hagués una alternativa privada, aquest debat no existiria”, ha subratllat.

En aquest context, el grup d’estudis d’aquesta fundació, creada per UGT, ha presentat un ampli document d’anàlisi amb una trentena de propostes -tant del costat els ingressos com del de les despeses- per millorar el sistema públic de pensions.

Entre elles, està aquesta eliminació de les deduccions fiscals dels plans de pensions privats, així com una reforma fiscal integral que asseguri més ingressos al sistema, punt clau al seu judici per aconseguir la sostenibilitat del mateix.

A l’apartat de jubilació, el document advoca, entre altres mesures, per acabar amb les jubilacions anticipades forçoses o per elevar el període mínim de cotització dels 15 anys actuals per evitar “carreres de segur fictícies”.

Per als autors de l’informe, la crisi del sistema de pensions actual “no és natural” sinó fruit de “reformes legislatives inadequades, sobre les quals s’articulen, al seu torn, polítiques fallides”.

En conseqüència, conclouen, són necessàries reformes encaminades a recuperar la suficiència de les pensions per al futur i a aportar més recursos no només a través del sanejament de les bases -creant cada vegada més ocupació i de millor qualitat- sinó també mitjançant nous ingressos via imposats.

CCOO i UGT han convocat diverses marxes de jubilats que discorreran des de diferents llocs d’Espanya entre el 30 de setembre i el 9 d’octubre, i acabaran a Madrid, per reclamar al Governo canvis que permetin garantir la viabilitat del sistema públic de pensions.

Enviar comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>