Les 10 decisions que has de prendre al desembre per pagar el menys possible en l’IRPF de 2018

Les 10 decisions que has de prendre al desembre per pagar el menys possible en l’IRPF de 2018

Segur que t’has vist molts anys a l’abril, amb l’esborrany de l’IRPF a la mà, tirant la vista enrere i pensant, per què no vaig vendre les meves accions a l’octubre? O bé, per què no vaig obrir aquest pla de pensions? O fins i tot, perquè no vaig donar a la Creu Roja? De les últimes decisions que prenguis aquest mes amb els teus diners depèn la declaració de la renda de l’any següent. Segons els tècnics de Gestha, depenent del teu nivell de renda podries arribar a estalviar una mitjana de 3.200 euros.

1. Fica diners en un pla de pensions

És una de les opcions més habituals. Obre un pla de pensions i reduirà la teva base imposable amb les aportacions que facis sobre la base de dues condicions: una, que no et dedueixis més de 8.000 euros; i dos, que la deducció no superi el 30% dels teus rendiments del treball o de les activitats econòmiques, la xifra menor de les dues.

2. Rescata ara el teu pla de pensions si no vas tenir molts ingressos

Si aquest any no vas a declarar molta renda, potser és el moment que rescats el teu pla de pensions, així la tributació serà menor que un altre any en el qual guanyis més diners.

3. Sigues altruista, dóna a causes solidàries

Hisenda et permet deduir el 30% de les donacions en favor d’entitats sense ànim de lucre com ONGs, federacions esportives, universitats públiques o fundacions. Si portes tres anys col·laborant amb aquesta entitat (sense reduir les teves aportacions) el percentatge puja al 35% i, en qualsevol cas, els primers 150 euros podran ser deduïts en un 75%.

4. Aportar a polítics, sindicats i col·legis… té premi fiscal

Si t’afilies ara a un partit polític, pots deduir-te el 20% de la quota que paguis aquest últim mes, amb un límit de 600 euros.

5. Busca un inquilí permanent per a la teva casa

Si ho llogues a un resident com a llar, podràs deduir-te un 60% del rendiment net quan el proper any rendeixis comptes amb Hisenda.

6. Reinvierte el guanyat per vendre el teu habitatge en una altra llar

7. Dedueix tot el que puguis per la hipoteca

Comprar un habitatge habitual no dóna dret ja a deduir la hipoteca… excepte si la vas adquirir abans de 2013 i et vas aplicar aquest benefici en anys anteriors.

8. Aposta per una start-*up

Converteix-te en un business angel abans que acabi l’any. Tria el projecte empresarial d’algun amic i aporta-li diners perquè podràs deduir-te un 20% de la quota estatal de l’IRPF per la inversió que realitzis per ser accionista o participant d’aquesta empresa.

9. Compensa els teus guanys patrimonials amb pèrdues

Si aquest any has guanyat diners en vendre patrimoni (ja siguin immobles o accions) i no vols que Hisenda et pegui el ‘pal’ en obligar-te a pagar del 19% al 23% d’aquest guany, pots introduir saldos negatius pendents d’altres exercicis o fins i tot vendre aquestes accions que han perdut valor i no preveus que es recuperin.

10. Consulta amb el teu assessor fiscal les deduccions autonòmiques

Enviar comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>