El crèdit al consum, recuperant-se als nivells previs a la crisi

El crèdit al consum, recuperant-se als nivells previs a la crisi

El finançament nou està pujant al 14%, tot i que a Catalunya està al 9%.

El crèdit al consum és l’indicador de les perspectives econòmiques i l’estat de salud de la nostra economia. Aquest any acabarà recuperant el nivell previ a la crisi, segons ASNEF. El finançament que encara queda pendent de pagament s’ha incrementat aproximadament un 14% al 2017 i, en valor absolut, és molt semblant al del 2008. Els nous préstecs que es van concedint han crescut un 14%, aproximadament al nivell del 2009 també en valors absoluts.

S’ha d’arribar als nivells del 2008 però d’una forma molt més prudent, ha indicat el president d’ASNEF. El finançament nou porta 5 anys a l’alça gràcies a la recuperació en l’ocupació, més confiança de la població i el desendeutament d’algunes llars.

Els pronòstics pel 2018 són bons i, si es produeix una pujada de salaris, encara més. L’any passat van augmentar:

  • Préstecs per vehicles: +16,83%
  • Finançament per la resta de bens de consum: +13,57%
  • Nombre de contractes: +7,6%

Ara, cada cop més, el consumidor accedeix a finançament en compres de menor import, amb una mitjana per operació de 13.288€ en cotxes i 1.990€ en béns de consum, on l’import en cotxes és similar al 2008 però l’import en béns de consum ha caigut una tercera part.

Catalunya ha tingut una mitjana inferior a la de l’estat en principi pel punt d’inflexió de l’1 d’octubre, segons el president d’ASNEF. La comunitat perd pes al negoci, prop d’1 punt, respecte d’altres regions com Madrid i Andalusia, que han crescut en aquest àmbit.

Enviar comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>